Кога производителите на силиконски производи користат калапи долго време, сите ние треба да направиме одредено одржување.Ова не само што ќе го продолжи животниот век на мувлата, туку и ќе ни помогне да не претрпиме никакви пречки во процесот на употреба, а исто така може да ги намали поправките на мувлата.Трошоци и грешки итн. Кои се основните работи за одржување на калапот?

Кога производителите на силиконски производи користат калапи долго време, треба да направат одредено одржување.Ова не само што ќе го продолжи животниот век на мувлата, туку и ќе ни помогне да не претрпиме никакви пречки во процесот на неговото користење, а исто така може да ги намали трошоците за поправка на мувлата.Значи, кои се основните работи за одржување на калапот?

1. Во нормална употреба, треба да се провери дали различните подвижни делови на калапот можат да работат нормално и дали отворот за вентилација и водоводот се блокирани од отпадни силиконски производи.Ова е најважниот чекор во одржувањето на мувлата.Веројатноста за појава на мувлабитие 'рѓата е многу висока if силиконскиот отпад е блокиран долго време без никакви празнини и воздух, а маслото не може да влезе

2. Покрај редовното одржување, не може да се игнорираат и редовните инспекции.Проверете дали завртките на калапот се лабави, дали е оштетен листот отпорен на абење, дали пружината може да биде нормално еластична итн.;

3. Кога мувлата е надвор од производство одреден временски период, потребно е да се исчисти калапот за да се задржи во затворена состојба за да се спречи 'рѓа;и пакувајте го и ставете го во кутија.

4.Всушност, наодржување методите се многу едноставни.Се додека им посветуваме поголемо внимание при нормална употреба, и сите овие активности за одржување,JWT гума генерално ќе врши одржување на мувла еднаш месечно.Ако одржувањето на мувлата не се врши долго време, iт ќе предизвика губење на мувла и лошо производство на производи.


Време на објавување: Декември-07-2021 година